tiistai 10. toukokuuta 2016

Vihkiminen: suunnitelmat check!

Meille kirkkovihkiminen on tärkeä asia. Näin ollen siihen liittyviä yksityiskohtia on pohdittu ja pähkäilty oikein ajan kanssa. Viikonloppuna teimme päätökset vihkikaavaan liittyen. Siellä on aika monta kohtaa, joihin voi itse halutessaan vaikuttaa. Laitoimme ehdotukset tänään menemään vihkipapillemme, katsotaan, mitä hän tuumaa!

Olin myös yhteydessä kanttoriimme, joka näytti vihreää valoa kaikille musiikkivalinnoillemme, jes! En uskalla aivan täysillä vielä hehkuttaa, jos tässä tulisikin jotain mutkia matkaan. Kuitenkin lähtökohtaisesti aikamoinen kivi vierähti sydämeltäni, sillä toinen marsseistamme ei ole kaikista perinteisin. Toisaalta mietin myös sitä, että aika moni "perinteisistä" häämarsseista on näytelmämusiikkia. Alkuperä on vain tainnut monella hämärtyä ja unohtua. Se, miten nämä olisivat hengellisempiä kuin esimerkiksi elokuvamusiikkiin pohjautuvat marssi, niiin..? 

Don´t know.

kuva

Kanttori myös antoi positiivista palautetta siitä, että olin niin hyvissä ajoin yhteydessä. Meidän marssitoiveemme oli sellainen, että hän ei osaa suoralta kädeltä sitä soittaa, mutta totesi, että tässä ajassa hän kyllä sen oppii aivan varmasti. 

Saatoimme musiikin suhteen hyödyntää kaikki vihkikaavan ja/tai -kohdat, joissa sanottiin, että voidaan käyttää musiikkia tai virttä. Hups. Mutta meillä molemmilla on muutamia virsiä, joista pidämme erityisesti ja halusimme ne osaksi päiväämme. Ne ovat tuttuja ja jotenkin niistä aina saa sellaisen hyvän fiiliksen. Tosin omasta lemppari virrestäni pudotin pari viimeistä säkeistöä pois, koska niitä on laulettu viimeaikoina hautajaisissa ja en halua ajatelle sitä liikaa hääpäivänä. 

kuva

Pyrimme vihkimisessä osallistamaan läheisiämme, jotka ovat mukana lukemassa tekstejä ja rukouksia, sekä esiintyvät kirkossa. Isäni saattaa minut alttarille ja sukulaistytöt toimivat morsiusneitoina. Minusta tuntuu hyvältä ympäröidä meidät jo kirkossa rakkailla ihmisillä. 

Lisäksi mies sopi tänään kuulutuksistamme, käymme ne sitten yhdessä kuuntelemassa kotikirkossamme viikko ennen vihkimistä. 

Tuntuu, että hääsuunnittelussa eletään juuri nyt kulta-aikaa! Tuntuu, että häät alkavat olla todella lähellä (alle kolme kuukautta), mutta kuitenkin niin kaukana, että saa rauhassa fiilistellä. Toisaalta saa jo pureutua hyvällä omallatunnolla yksityiskohtiin ja hykerrellä aina, kun saa jotain to do -listalta pois. 

Toivon satakymppilasissa, että se viimehetken stressi jää kokonaan pois ja voin vain fiilistellä ja nauttia tästä kaikesta!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että hommat sujuvat! Vihkikaavan yksityiskohdat ovat yllättävän henkilökohtainen asia, joten mainiota, jos saatte niihin vaikuttaa ja musiikkivalinnatkin menivät läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihkikaavahan periaatteessa on aika standardi, mutta kun saa sinne itse valita tekstejä ja vaikuttaa musiikkeihin sekä joihin kaavavaihtoehtoihin, niin kyllä niistä punoutuu meidän näköinen kokonaisuus :)

      Poista