maanantai 18. tammikuuta 2016

Lyhtyjä käytävälle

Aloitettiin infokirjeen laatiminen eilen. Siihen liittyen käytiin tällainen keskustelunpätkä.

Mies: "Laita siihen myös, että kirkossa on penkit merkitty."
Minä: "Ai merkitäänkö me penkit?"
Mies: "Eikös se ole tapana?"
Minä: "Niin, mutta -."
Mies: "Sehän on iso kirkko, näyttää tyhmältä, jos vieraat jää jonnekin tosi taakse istumaan."
Minä: "Miten sinä ajattelit ne merkitä?"
Mies; "En minä tiedä. Jollain. Kukilla?"
Minä: Ajattelitko, että me aletaan kukkia ostamaan?""
Mies: "No en minä tiedä.."

Lopputuloksena on, että olen laittanut jälleen kerran Pinterestin laulamaan. Alunperin en ollut ajatellut merkitä penkkejä, mutta olisihan se ihan järkevää. Pohdin koristeissa sitä, miten "penkkimerkit" (kavereiden kesken koristeet) saataisiin mahdollisimman helposti paikoilleen ja pois. Mietin myös, mistä visuaalisesti itse pidän. Mitään tyllirusetteja ei meidän koristuksissa tulla kyllä näkemään (ja katotaan kahden kuukauden päästä vouhkaan niistä tylliruseteista innoissani).


Tämän hetkinen suunnitelma olisi merkitä penkit lyhdyillä. Lyhtyihin laitettaisiin led-kynttilä, että emme polta koko kirkkoa. Voisimme kerätä kaikki läheisten lyhdyt ja laittaa ne penkkirivien viereen. Eriparisuus ei minua haittaa, kun en kuitenkaan ole valmis satsaamaan tähän kohtaan kovinkaan montaa euroa. Led-kynttilöillä ja lyhdyillä voisi luoda lisätunnelmaa vaikkapa pihalle sitten illan hämärtyessä.

Suunnittelin myös jo, että tietyt henkilöt voisivat kirkosta poistuessaan napata yhden lyhdyn per nenä mukaansa (esim morsiusneidot, kaaso ja bestman?). Näin kenenkään ei enää tarvitisisi erikseen palata hakemaan lyhtyjä vihkimisen jälkeen ja tila olisi "puhdas" mahdollista seuraavaa vihkimistä varten.


Elättelen toiveita, ettei seurakunnalla olisi mitään tätä koristelua vastaan, kun mitään emme ole vaarassa polttaa. Onko kenelläkään kokemusta siitä, mitä seurakunnat ovat sanoneet tällaisista menetelmistä? Entä meinaatteko te merkitä penkkejä/ koristella kirkkoa jollain tavalla?

Mies on oikeassa sen suhteen, että penkit on hyvä merkitä. Ja oikeasti alan jo todella tykätä tästä ideasta!

9 kommenttia:

 1. Lyhdyt kuullostavat tosi kivalta idealta :) Ja kätevästi saisi otettua ne matkaan, jos muutamalle antaa sen tehtäväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin yllättynyt, että ratkaisu saattaa olla näin yksinkertaisen toimiva ja kiva :D

   Poista
 2. Lyhdyt on kyllä kiva idea! Ihanan tunnelmallinen ajatus :) Meidät vihitään juhlapaikalla, joten vastaavaa "ongelmaa" meillä ei ole, mutta voisin kyllä napata lyhtyidean ihan muuten vaan vihkipaikan koristeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuitenkin kuljette jotain käytävää pitkin, niin lyhdyillä saa sen kivasti rajattua! Ja kyllä lyhdyillä saa vain luotua viehättää tunnetta <3

   Poista
 3. Lyhdyt ovat ihana idea ja vähän sellaista olin itsekin miettinyt. Nyt varmasti saisi kivasti joulunjälkeisien alejen kautta edullisesti kerättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kolusin joulun aleja, mutta tykästyin eniten Ikean valkoisiin lyhtyihin, jotka olivat vain 7€/kpl ja vähän isompia kuin kaikista pienimmät lyhdyt! :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Nuo lyhdyt on kyllä mainio idea ja ne olisi helppo "siivota" pois juurikin noin että yksi sovittu henkilö per penkkirivi esimerkiksi poimisi aina yhden lyhdyn lähtiessään! Ja ledejä jos käytetään, kirkollakaan tuskin olisi vastaan sanomista.

  Hei käy kurkkaamassa ehtiessäsi haaste blogista. Toivottavasti innostut mukaan :)
  http://jenoradesign.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin heti kurkkaamassa. Vastailen, kun ehdin! :)

   Poista