keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Stoppi kertakäyttöisyydelle: calluna edition

Hommasin pihallemme viikonloppuna hieman lisää kaikkea kivaa. Ostin uusia ruukkuja ja niihin callunoita. Edelliseen kanervapostaukseeni Miss P vinkkasi, että häissä voi käyttää myös callunoita (löytyy siis eri värisinä). Niitä meillä on ollutkin jo parina vuonna ruukuissa syys/talvikukkina. Nyt siis puuhailin pihalla ja jokin lamppu syttyi päässäni. 


Vähänkö näitä olisi kiva käyttää myös hääpaikan koristeina! Hääpaikan pihan on aika laakea hiekkakenttä, joka ehkä saattaa kaivata hieman jotain piristystä yleisilmeeseen. Toki näin pienet koristukset hukkuvat sinne, mutta esimerkiksi tuo "tervetuloa" -ruukkukyltti (johon voi kirjoittaa mitä tahansa muutakin) olisi ihan laittaa ulko-oven eteen. En siis muuten kuvittele, että nämä kanervat pysyvät hengissä hääpäivään asti, mutta ruukkujen pitäisi kaiken järjen mukaan olla käyttäkelpoiset monen vuoden ajan. 


Minua hieman ahdistaa häihin liittyvä kertakäyttöisyys. Haluaisin, että sitä varten ei tehdä kovinkaan paljon  hankintoja, joita ei enää koskaan käytetä. Tiedän, että monet hääjutut ovat omalla kohdalla kertakäyttöisiä, mutta sen vuoksi haluankin kierrätää asioita. Tehdä hankintoja käytettynä tai pistää oman käytön jälkeen eteenpäin. Nyt kuitenkin voin todeta, että nämä ostokset tehtiin pihaan ajatellen, mutta vitsit miten kivaa on voida käyttää näitä myös häissä! Pitäisi tehdä enemmänkin inventaariota kotona, mitä sellaista meillä jo on, mitä voimme hyödyntää häissä.

Ei minua vaivaa, miten muut häänsä järjestävät. Jotenkin vain omiin nurkkiini en haluaisi valtavasti hamstrata kaikkea häiden varjolla. Tietenkin, jos "ne kaikki" ovat tärkeitä ja tulevat todella käyttöön, niin sitten. Mutta sellaista "tämä voisi olla kiva" -osastoa en halua meidän kaappeihin järjestää. 

Tosin kyllähän työhuoneesta voisi tehdä häähuoneen? (Voin kuvitella, mikä olisi mieheni mielipide tähän, eh.)

4 kommenttia:

  1. Toinen kertakäyttöisyyden kammoaja ilmoittautuu! Ja tästä syystä olenkin jo miettinyt kaikki mahdolliset jo kotoa löytyvät tavarat, joita voidaan käyttää myös häissä. Eli esim. karkkibuffan kulhot ja pihaa koristamaan ajatellut lyhdyt löytyy jo ennestään. Ja hei, tosi kiva idea tuo tervetuloa-kyltti häihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän kyltistä! Se oli erinomainen ale-löytö :) täytyy kyllä tsekkailla, mitä meillä jo on. Ainakin lyhtyjä monta kappaletta :)

      Poista
  2. Mulla oli omien häiden kanssa sama ajatus ja yrityksen somistevuokraamohan on juuri tätä ideaa palvelemaan syntynyt. Jatkokäyttö ja vähäinen varastointitarve ovat huippujuttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somistevuokraamo on kyllä kätevä tapa saada juhlat juhlan näköisiksi ilman hirveää tavaravyöryä kotona. Harmi että tänne päin Suomea somistevuokraamot eivät ole vielä rantautuneet.

      Poista