lauantai 2. huhtikuuta 2016

Servettitaskut

Mieheni ei pitänyt minua ihan normaalina, kun ilmoitin alkavani taitella servettejä häihimme. Ei kyllä ne pari muutakaan ihmistä, joille asiasta mainitsin (kuten äitini). Kyllä, tiedostan, että häihimme on vielä yli neljä kuukautta aikaa.

Mutta. Servettitaskut ovat asia, jonka voin tehdä etukäteen. Joten teen sen etukäteen. Olen jo nyt kauhuissani siitä, mitä kaikkea on pakko jättää häitä edeltävään viikkoon ja sitä, miten väsynyt olen kaikesta hulinasta. Minä uskon siihen, että kun teen pikkujuttuja jo nyt alta pois, minusta ei tule hullua stressaantunutta bridezillaa. Eikä minun toivottavasti tarvitse tehdä häitä edeltävänä yönä muuta kuin nukkua (ihan niin kuin saisin nukuttua).

Narun väri ei toistu näissä kuvissa valitettavasti oikein
Joten tadaa! Tässä meidän servettitaskut. Idean taskuihin sain Always walk beside you -blogista. Ensin ajattelin vain tehdä pelkät taskut valkoisista serveteistä (huom! Nämä Pirkka juhlaliinat olivat ainakin tänään Citymarketissa tarjouksessa, en tiennyt sitä, kun kävin ne ostamassa, mutta olipa iloinen yllätys!). Mutta kun kävin askarteluliikkeessä ihan muut askartelut mielessä, kiinnittyi katseeni paperinarukerään. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Mieheni auttoi alkuun liinojen taittelussa ja neuvoi minulle, miten kannattaa taitella, että lopputulos on paras. Oma avaruudellinen hahmotuskykyni on nollan luokkaa. Täydellisiä näistä ei tullut, sillä servetit eivät olleet täydellisen suoria lähtökohtaisesitkaan. Mutta kyllä lopputulos on ihan hyvä ottaen huomioon, että vieraat katsovat niitä varmaan kaksi sekunttia, ennen kuin ottavat käyttöönsä. Kaiken kaikkiaan taittelussa ja paperinarun laittamisessa meni pari tuntia. Taittelu itsessään oli melko nopeaa, kun tajusi, miten tasku toteutetaan. Hitainta oli paperinarun avaaminen tuollaiseksi rusettimaiseksi kiinnityskohdassa. 


Ja tiedättekö, minä nautin. Olin onnellinen omassa pikkuisessa hääkuplassani taitellessani lautasliinoja. En usko, että tällaista onnellisuuden tunnetta olisin saavuttanut hääviikolla kiiressä ja paineen alla työskennellessä. 

Joten jes, positiivisin fiiliksin jälleen yksi to do -asia listalta tehty!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Ja kyllä, niiiin samaa mieltä siitä, että servettienkin taittelu on paljon antoisampaa näin etukäteen - ei hääviikolla kun on paljon muutakin tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain tavalla tämä oli kyllä melkein meditatiivista liukuhihnatyötä :D hääviikolla ei varmasti ehdi tylsistymään ;)

   Poista
 2. Todella kivat nuo servettitaskut! :) Servetit ja niiden taitteleminen on ollut itsellänikin mielessä muutaman päivän. Haluaisin ehdottomasti hoitaa myös taittelun hyvissä ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä oli kyllä mukava taitella, joten suosittelen kyllä tekemään jo etukäteen, jos yhtään innostaa! ;)

   Poista