lauantai 16. tammikuuta 2016

Toinen mekko?

Minulla on ollut aina sellainen päähänpinttymä, että jos satsaa hääpukuunsa kiitettävän kasan rahaa, niin sitä pukuahan sitten käytetään tasan koko päivä. Mieluiten jopa seuraavan vuorokauden puolelle. Ehdottomasti.

Mutta.

Tämä olisi ihanan rento - mutta kenties liiankin rento? mekko


Viimeaikoina mielessäni on alkanut kummitella ajatus, että mitä jos sittenkin haluaisin vaihtaa loppuiltayöksi jotain vähän helpompaa päälle? Muitelen eräitä viime kesän juhlia, joissa oli ihanaa, kun sai virallisen ohjelman jälkeen vaihtaa rennompaa (ja lämpimämpää) vaatetta päälle. Entä jos sen jälkeen, kun on koko päivän pitänyt sitä ihanaa unelmapukuaan, olisi siitä huolimatta kivempi vaihtaa jotain vähän kevyempää päälle, joka ei paina montaa kiloa? Jonka kanssa olisi helpompi liikkua ja jorata yön pikkutunneilla?

Ihana! Mutta ehkä vähän liian juhlava ja kallis.. mekkoToisaalta. Voi hyvinkin olla, että haluan nauttia siitä ihanasta hääpuvustani viimeiseen siniseen asti. Joten kovin paljon en olisi valmis tähän "kakkosmekkoon" sijoittamaan. Alan kuitenkin kallistua siihen ajatukseen, että tällaista mekkoa voisin hieman vilkuilla (köh, tai siis vilkuilinhan minä jo, kuten kuvituksesta voi päätellä). En ihan tiedä, mitä mekolta haen. Paitsi helpompaa liikkuvuutta, valkoista väriä, jotain hempeyttä ja edullista hintaa. 

Tämä olisi rento, kuitenkin pitsinen ja kohtuu hintainen! mekko


Ja voisihan ajatella niinkin, että jos mekkoa ei tule käytettyä illalla, voisi sen vetäistä päälle seuraavana päivänä. Tosin silloin sen pitäisi olla melko rento tapaus. Mutta harkitaan harkitaan.

Tuleeko teille muille illaksi eri mekko?

Jotenkin ärsyttää tämä oma vatvominen. Tämän piti olla asia, jota en edes mieti!

7 kommenttia:

 1. Mullakin käväisi joskus aikaisemmin ihan pikaisesti toisen mekon hankinta. Kun sitten löysin hääpukuni, totesin että sillä voi ihan hyvin olla koko päivän, koska se ei ole kovin raskas tai tönkkö tai muutenkaan hankala. Mutta voipi olla, että joku toinen valkoinen vaatekappale tulee vielä hankittua, jos vihkiminen onkin pakko järjestää jo pe ja juhlat on la. Ja miksei sitten vielä sunnuntaille omansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on sitten aivan täydellinen tilanne ja täydellinen mekko! :) En sanoisi, että mekkoni on varsinaisesti hankala (no pikkuisen, mutta kauneuden takiahan voi vähän kärsiä), mutta jo ylipäätään olen juuri se tyyppi, joka heti juhlien jälkeen vaihtaa salamanaan mukavammat vaatteet päälle, kun vain on mahdollista. :D Ja haluaisin ajatella, että omissa häissäni voin tehdä sen myös, jos niin tahdon.

   Häät on hyvä (teko)syy ostaa kivoja mekkoja! :D

   Poista
 2. Suloisia mekkoja kaikki! Minulla ei ole käynyt mielessä ollenkaan toisen mekon hankinta hääpäivälle; haluan olla puvussani koko pitkän päivän, vaikka siinä onkin painoa pitsikerrosten vuoksi jonkin verran. Mutta mutta, seuraavalle päivälle olisi ihana löytää jokin erityinen mekko, ehkä Suomen kesän tietäen pitäisi etsiä maximekkoa lyhkäisen kesäihanuuden sijaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun suurin hankaluus on laahus. Minun ei pitänyt ostaa laahuksellista pukua, mutta kun se oli muuten täydellinen, niiin... laahus sai sitten tulla myös. :D Maximekko kyllä voisi olla suomen kesää ajatellen erittäin hyvä ajatus. Itsekin mietin myös, että tämähän on hyvä syys ostaa joku neuletakki kesäyön varalle. ;)

   Poista
 3. Maija Myöhäisenä kommentoin, mutta kommentoinpa kuitenkin :) Ajatus toisesta mekosta on kiva, ja jos tuntuu siltä että siinä varsinaisessa puvussa ei voi bilettää, on varmasti kiva saada vaihdettua puku johonkin mukavampaan mekkoon. Mutta itse olen ainakin sen verran turhamainen, että omissa häissäni haluan ehdottomasti erottua vieraista, haluan, ettei kellekään ole epäselvää, kuka morsian on ja missä morsian milloinkin liikkuu :) Nuo linkkaamasi mekot ovat söpöjä ja kivoja, mutta ei mielestäni missään nimessä häämekkomateriaalia tuota keskimmäistä lukuunottamatta. Pitsistä huolimatta kaksi muuta on mielestäni liian arkisia, ja näyttäisit ehkä rennommalta kuin vieraasi? Kannatan kakkosmekkoa siinä tapauksessa, että se on tarpeeksi erilainen ja erottuva tavallisesta kesämekosta, eli selkeästi morsiamen mekko. Muussa tapauksessa en sellaista hankkisi.

  Kaikki tämä riippuu tietysti teidän pukukoodista ja häiden teemasta ja tunnelmasta yleisestikin, että kuinka juhlavaa tai rentoa on luvassa, mutta tässä nyt mun two cents :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tulossa rennot juhlat ja ne eivät ole missään kartano miljöössä vaan enemmänkin mäntyisessä luonnonhelmassa :D en itse koe, että kakkosmekon tarvitsee olla niinkään näyttävä vaan haen nimenomaan mukavuutta, mutta collegehousuihin en sentään kehtaa vaihtaa :)

   Poista