keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Morsiusneidot

Tällä kertaa suunnataan katse morsiusneitoihin. Minulle on ollut alusta asti selvää, että pyydän serkkutyttöjäni morsiusneidoiksemme. Tähän hätään vielä hengähdän, että miehellä ei ollut mitään sitä vastaan ja hänellä ei ollut esittää ketään muitakaan. Tottakai miehenkin läheisiä muksuja olisimme voineet valita tehtävään, mutta sopivia ei oikein ole. Lisäksi tässä jatkuu ihana traditio, sillä tätini on ollut morsiusneitona äitini häissä, minä puolestani tätini häissä ja nyt hänen tyttärensä ovat meidän häissä. 

Haluan, että morsiusneitojen puvut ovat kauniin yksinkertaiset. Kahlasin nettiä minkä ehdin ja en löytänyt mieluisia pukuja mistään (ulkomaisia verkkokauppoja tai ebayta en katsonut, koska niitä kohtaan olen vanhanaikaisen epäluuloinen). Lopulta murmutin asiasta äidilleni, joka kysyi, että miksi en ole pyytänyt mummoa tekemään niitä? 

Eh. No tuota. Hyvä kysymys. Koska ei käynyt mielessäkään. Käydessäni nyt joululomalla mummon luona, kysyin vienosti, tekisikö hän puvut. Ja vitsit, hän lupasi! Nyt toivonkin vain tassut ristissä, että minun hermojeni säästämiseksi mekot olisivat valmiit hyvissä ajoin, eikä päivää ennen juhlia... Katselimme mummon kanssa heti erilaisia mekkojen kaavoja ja ohjeita. Samalla googlailin "flower girl dresses".  Nämä kaksi kuvaa ovat nyt sitten toteutuksen inspiraatiokuvina:



Eli pitkää, yksinkertaista ja valkoista. Vyötärön ympärille yritän löytää tumman kanervan sävyistä nauhaa. Lisäksi keksin pinterestistä (kyllä, minäkin olen pinterestin suurkuluttaja), että morsiusneitojen hiuksia tulee koristamaan kanervaseppeleet. Tosin ensin varmistin kaasoltani, että osaahan hän tehdä seppeleitä, sillä minun täytyy tunnustaa, etten ole eläissäni sitonut kukkaseppelettä. En edes voikukkaseppelettä. Koskaan ei ole kukaan opettanut ja yksin en ole koskaan alkanut kokeilemaan.


Tuntuu helpottavalta, että taas tällainen yksi pieni yksityiskohta alkaa hahmottumaan päässäni. Ja kiitos siitä tuolle yllä olevalle kanervakuvalle, josta morsiusneitojen look alkoi selkiytyä. Näin tyttösiä lomalla ja he hyväksyivät suunnitelmat. He myös toivoivat, että heidän hiuksensa olisivat kiharoilla auki, mikä sopii minulle enemmän kuin hyvin.

Nyt kun lomalla kävimme kylässä, niin leikimme jälleen serkkutyttöjen toiveesta meidän häitä. :D Tässä puolen toista vuoden aikana (tietenkin kysyin tyttöjä morsiusneidoiksi heti, kun kihlauduimme) olemme ehtineet muutaman kerran hääleikkejä leikkimään. ;)

6 kommenttia:

  1. Moikka! Hei olisikohan tästä apua : http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/08/itse-ommeltu-morsiusneidon-mekko.html
    Tein itse käännettävän liivimekon,jossa saumat on käännetty sisään. Oma ompelujälki on niin vinks vonks että,oli pakko saada saumat piiloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kurkkaan aikaansaannoksiasi. :) Vaikka itsehän en ymmärrä ompelusta mitään. Kahta kaavaa meinattiin yhdistellä tyttöjen mekkoihin. :)

      Poista
  2. Oi miten kauniita ideoita! Erityisesti tuo kanervaseppele.. *_*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumarran syvään ja kiitollisena Pinterestin suuntaan :D ei olisi muuten tullut varmaan pieneen mieleenkään seppeleet :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Miekin tykkään! Toivottavasti toteutus ei ole aivan mahdottoman vaikeaa :)

      Poista