sunnuntai 10. tammikuuta 2016

To do -lista: vihdoinkin!

Rakastan asioiden listaamista. Se auttaa minua hahmottamaan asioita paremmin. Mutta olen huomannut, että kun töissä paras työkaverini on post it -lappunen, kärsii asioiden listaaminen hieman inflaatiota mielekkyyden suhteen. Töissä elämääni hallitsee kaiken maailman listat. Jotenkin en sitten jaksa listoja enää vapaalla.

Tämän pohjustuksen jälkeen voinkin nolona myöntää, että tähän päivään asti minulla ei ole ollut ensimmäistäkään listaa häiden järjestelyn suhteen. Toiset ovat aloittaneet listaukset jo aikoja sitten, minä olen vitkutellut sen kanssa. En jaksanut tarttua listauksiin. En jaksanut organisoitua. Mutta tänään sitten päätin, että nyt on oikeasti aika. Häihimme on enää alle 7 kuukautta aikaa, joten on hyvä alkaa katsoa, mitä kaikkea pitäisi tehdä, ettei käy niin, että viimeinen kuukausi on yhtä tekemättömyyden kaaosta (sellaista inhoan yli kaiken). Nyt minulla on nelisivuinen listaus häävihkossani siitä, mitä tällä hetkellä olisi hyvä muistaa. Lista tarkentuu, mitä lähemmäs häitä edetään ja mitä pienempiin asioihin pitäisi muistaa kiinittää huomiota. 

Tunnustan olevani hieman perinteinen ja nautin asioiden jäsentelystä kynällä paperille, vaikka muutosten tekeminen jo kirjoitettuu tekstiin on vaikeampaa kuin esimerkiksi excellissä. Niinpä minulla on nyt oma kovakantinen vihko häitä varten.


Lisäksi olen tänään miehen kanss hakannut Canvaa kutsukorttia tehden. Minullahan piti olla jo kutsu valmiina, mutta kun katsoin sitä nyt pari kuukautta myöhemmin, kun sen tein, niin ei se tuntunutkaan enää oikealta. Joten vaihtoon meni. Nyt meillä kuitenkin on kutsupohja valmiina, mistä pääsemeekin hyvin aasin siltana siihen, mitä pitäisi nyt tammikuussa saada tehtyä.

TAMMIKUU

- Selvitä kutsukorttien painatus & painata ne (mies huolehtii)
- Selvitä kosmetologi ja kampaaja vaihtoehtoja - > varaa ne!
- Selvitä, milloin hääpaikalle pääsisi uudelleen (mies huolehtii)
- Käy kangasliikkeissä katsomassa kankaita morsiuneitojen mekkoja varten

Laitan tähän myös helmikuun listan, sillä elättelen toiveita, että jotain näistäkin saattaisi vahingossa saada tehtyä jo tammikuun aikan (juu, ihan varmasti).

HELMIKUU

- Askartele paikkakortit ja pöytänumerot (inhoan askartelua, joten haluan hieman jaksottaa tätä, ettei tarvitse kerralla tehdä kaikkea)
- Metsästä korut
- Tee lista potrettikuvista (eli millä kokoonpainoilla haluan, että potretteja häissä pitää muistaa ottaa. Tämän vinkkasi ystäväni, joka meni viime kesänä naimisiin, hänellä ei listaa ollut ja jäi harmittelemaan muutamia puuttuvia kuvia)
- Laadi infokirje (yhdessä miehen kanssa)
- Osta vieraskirja
¨

Eli paljon kaikkea pientä puuhaa olisi luvassa. Ehkä jonkun mielestä on hyvin ennen aikaista jo nyt suunnitella esimerkiksi potrettikuvien kokoonpanoja, mutta teen sen kyllä mielelläni näin ajoissa. Kiireessä kuitenkin unohtaisin puolet siitä, mitä todellisuudessa haluaisin, jos vain ehtisin ajatella. 

Tuntuu siltä, että alan saada taas suunnittelukoneistoni käynnistymään. Välillä oli kausi, kun tuudittauduin ajatukseen, että "vielähän tässä on runsaasti aikaa". Nyt olen pikemminkin taas muistanut, miten nopeasti ajalla on tapana lentää. Parempi siis varautua ja takoa silloin, kun inspiraatiota riittää!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti jaksottaa askartelua, etenkin jos ei siitä niin paljon edes pidä! Meillä on ollut jo aikapäiviä valmiina esimerkiksi paikkakortit ja se on vain kivaa, että on jotain konkreettista valmiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin minäkin tuumailin. :) odotan sitä fiilistä, kun tiedän jotain olevan valmiina!

      Poista