keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pohdintaa häämatkasta

Olen mietiskellyt, millaisen häämatkan haluaisimme? Olemme ajatelleet kerätä häämatkakassan pyytämällä "törkeästi" läheisiä muistamaan halutessaan meitä juhlapäivänämme tiputtamalla lantteja matkabudjettiimme. Meidän läheisemme nimittäin tuntevat meidät: jos meillä on yhtään ylimääräistä (tai vaikka ei olisikaan) rahaa, lähdemme reissuun. Meidän reissumme eivät yleensä ole kalliita, eivätkä kovin luksusmatkoja, mutta sen vuoksi olemmekin reissanneet aika paljon, vaikka emme ole olleet kovin montaa vuotta yhdessä. Varasimme ensimmäisen yhteisen matkamme parin kuukauden seurustelun jälkeen muutaman kuukauden päähän ja meistä siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Tuumasimme, että tottakai olemme yhä edelleen silloin yhdessä.

Enimmäkseen nautimme kaupunkilomista tai road tripeista. Mies tykkää kyllä, jos kaupunkiin sisältyy aurinko ja ranta, mutta hän ei ole varsinaisesti löhöilylomien ystävä. Enkä ole aivan varma, että olenko minäkään. Sellainen on pikkuisen pitkästyttävää. Eli häämatkakohteen tulisi olla sellainen, jossa riittäisi koettavaa ja nähtävää. 

En myöskään lähtökohtaisesti haluaisi laittaa tukottain rahaa edes häämatkaan, koska meidän reissuelämässä se on lopulta vain yksi matka muiden joukossa. Lisäksi olen melko varma, että pysymme Euroopan rajojen sisäpuolella. 


Ajankohdaksi häämatkallemme muodostuu varmaan syksy 2016. En usko, että pystymme heti häiden jälkeen lähtemään (minun passini vanhenee heinäkuussa -16 ja jos vaihdan nimeä, ei kannata uusia passia kuukauden takia ja sitten taas vaihtaa seuraavaan) eikä helteinen elokuinen Eurooppa edes houkuttele minua yhtään. Ennemmin lähtee sitten, kun Suomessa on jo harmaata ja loskaa, silloin irtiotto tekee äärimmäisen hyvää.

Enää pitäisi vain keksiä se matkakohde. Joku road trip Espanjassa kiehtoisi kiitettävästi. Toisaalta olen aivan rakastunut Pariisiin ja voisin lähteä sinne koska vain uudelleen. Mutta sitten toisaalta nimenomaan Pariisi tuntuu kovin kliseiseltä häämatkakohteelta. 

Eniten ehkä houkuttelisi Italia, jossa en ole vielä päässyt käymään. Syksyllä siellä olisi varmasti miellyttävä sää ja voisi vaikka käydä parissa kaupungissa matkan aikana. Minulle matkalla tärkeää on hyvä ruoka ja ei yhtään haittaa, jos viinitkin ovat hyviä. Ranskakin tarkoittaa monia muitakin paikkoja kuin Pariisi. Ne voisin haluta nähdä.


Mies on matkustellut enemmän kuin minä, mutta hän on aina innokas lähtemään lähes kaikkialle uudelleen. En ole edes varma, missä kaikkialla hän on käynyt, yllätyn aina, kun kuulen taas jostain paikasta, missä hän on jo ehtinyt matkustella. Tosin hänkin lähinnä Euroopassa. 

Eihän tällä päättämisellä vielä onneksi ole mikään kiire. Mutta minusta olisi mukavaa kertoa sitten kutsujen yhteydessä, millaiseen kohteeseen säästämme. Tosin kutsujen lähettäminenkin on ajankohtaista vasta joskus vuoden päästä, että ei tässä todellakaan ole vielä mikään kiire. :D

Jos tulee jotain hyviä matkakohteita mieleen tai omia kokemuksia, niin saa vinkkailla!

10 kommenttia:

  1. Italia on ihana maa ja siellä on monta potentiaalista kohdetta, Rooma, Cinque terre, Sisilia, Venetsia, Verona, Toscanan alue.. Suosittelen, jos Euroopan sisällä aiotte pysyä! Pariisi on aina hyvä vaihtoehto myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian kanssa ongelmaksi voisi tulla nimenomaan valinnan vaikeus, kun haluaisin tietenkin nähdä kaiken :D pitää aloitella kotisohvalta käsin lukemalla matkaoppaita :)

      Poista
    2. Jos aikaa on enemmän, niin junalla pääsee kätevästi, nopeasti ja edullisesti ja ehtii näkemään vaikka parikin paikkaa ;)

      Poista
    3. Todennäköisesti juuri tämä olisi suunnitelma :) tai vuokraisimme auton, niin päästäisiin myös maaseudulle!

      Poista
  2. Tuo syysreissu kuulostaa todella hyvältä suunnitelmalta. Kunnon tankkaus ennen pimeitä kuukausia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissa vuonna kävimme lokakuun lopulla Kroatiassa ja kyllä siitä sai hetkeksi taas energiaa! Kesällä Suomessakin yleensä valoa riittää, mutta syksyllä tulee jo tarpeeseen :)

      Poista
  3. Mikä tahansa noista pyörittelemistäsi kohteista on varmasti käymisen arvoinen. Pariisia voin suositella lämpimästi. Vietettiin siellä yhtenä kesänä kuukausi tulevan miehen kanssa ja tekemistä kyllä riitti. Syysreissun Italiaan olisi varmasti myös mahtava kokemus. Täälläkin on haaveiltu Italian kiertomatkasta, mutta menee varmaan pari vuotta ennen kuin pääsemme sen toteuttamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian ja Ranskan kiertelystä olen haaveillut monta vuotta, joten olisi ihana toteuttaa yksi haave häämatkan muodossa. :) Pariisi on kyllä mieletön, olen käynyt siellä kerran ja vaikka olin odottanut kaupungilta paljon, niin se oli silti vielä enemmän. Kuukausi Pariisissa on varmasti ollut huikea kokemus!! Kelpaisi minullekin. ;)

      Poista
  4. Eurooppa on kyllä täynnä ihania kohteita :) Oon ollu kaks kertaa interreilaamassa ja jos ootte yhtään sen henkisiä ja aikataulullisesti on mahdollista, suosittelen kyllä! Siinä näkee niin paljon eikä tarvi liikaa rajata minne menee, kunhan vaan menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että todennäköisesti reilaamiseen ei ole tarpeeksi aikaa, vaikka sinänsä ajatus olisikin kutkuttava!

      Poista