perjantai 10. huhtikuuta 2015

"Yksi kenkäpari voi muuttaa koko elämän" - Tuhkimo

Olen yrittänyt etsiä ensi kesän juhlia varten kenkiä. Jatkuvasti törmään samaan ongelmaan; minulla on todella hankalan kokoiset jalat. Monesti 36 on liian pieni ja puristava, kun taas 37 tippuu jalasta mennen tullen. Jos on näin vaikeaa löytää mustat perusavokkaat, niin miten ihmeessä löydän hääkengät? Kun minä olen muutenkin aina ronkeli kenkien suhteen. Ei hääkengät saa olla vain "ihan kivat" sen vuoksi, että muita ei sattunut löytymään. No okei, kyllä ne voi olla, mutta jatkokäyttöä ajatellen olisi ihanaa, jos ne olisivat hyvät ja miellyttäisivät silmää.

Muutenkin vähän pohdin, että en taida haluta valkoisia kenkiä. En käyttäisi niitä enää koskaan häiden jälkeen. Minulta puuttuu kaapista nudet avokkaat (oikeastaan kaikki mahdolliset perusavokkaat), joten ideaalia olisi löytää sellaiset. Toisaalta, tiedän olevani ailahtelevainen niin kauan, kunnes tiedän tasan mitä haluan. Eli vaikka nyt suunnittelen näin, niin saatan lopulta päätyä aivan muuhun ratkaisuun.

Katselin vähän Zalandon kenkävalikoimasta, minkälaiset kengät minua miellyttäisivät. Avokärkisiä tai sandaletteja en halua. Avokärkisistä varpaani aina yrittävät tunkea pihalle ja se raastaa varpaat verille. Sandaleteissa on vähän sama vika: varpaani tykkäävät valua kengästä ulos.

Minulla ei ole vielä aavistustakaan, minkä verran olen valmis satsaamaan kenkiin. Lähinnä toivon ihmettä, että hyvältä jalassa tuntuvat kengät löytyisivät kohtuu hinnalla. Kuvittelisin, että sata euroa riittäisi kenkiin, mutta silloin niiden olisi suotavaa myös kestää käytössä pidempään kuin yhden päivän.


Rakastan korkeita korkoja, mutta en voi olla miettimättä, että sellaisilla koroilla en jaksa juhlia koko päivää. Varmasti joudun nappaamaan myös matalammat kengät illaksi mukaan, mutta haluaisin yrittää löytää korot, joissa pystyisin olemaan mahdollisimman pitkään. Se voi tarkoittaa tinkimistä koron korkeudessa. Ei kymmenen sentin stilettoja.

Kuten näistä esimerkeistä varmaan huomaa, pidän hyvin yksinkertaisista kengistä ilman sen kummempia yksityiskohtia. Kenkien suhteen yksinkertaisuus on klassisen kaunista, ainakin omaan silmääni. Tai oikeastaan: omaan jalkaani.


Plussaa tietenkin on, jos valmistajalla on myös puolikkaita kokoja, eli esim. 36,5. Jolloin minäkin voisin helpommin löytää sopivat kengät itselleni! Kenkien suhteen olen erittäin kiitollinen, että tässä on vielä niin paljon aikaa etsiä. Mutta kyllä etsinnät on hyvä aloittaa jo nyt. Tosi tarkoituksella.

3 kommenttia:

  1. Mulla on sama ongelma avokkaiden kanssa eli pienempi koko puristaa, mutta isompi nousee kantapäästä. Tuurilla sitten löysin sellaiset kengät, jotka jalassa pysyy. Ärsyttävää, kun ei voi pitää mitä tahansa avokkaita. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tuuripeliksi tämä lopulta varmaankin menee. Haluaisin yhden jättimäisen kenkäkaupan, jossa sovittaa, kunnes sopivat löytyy. Mutta todellisuudessa tulen kiertämään varmaan kymmenen liikettä :P

      Poista
  2. Joku, joka ymmärtää pienen jalan ongelman! :D kiitos :) viimeisissä olisi maltillinen korko, mikä voisi olla hyvä ratkaisu ;)

    VastaaPoista