perjantai 14. elokuuta 2015

Kesän toisten häiden jälkeen

Kokosin kesän ensimmäisistä häistä idea ja muistilistaa itselleni, sekä lukijoille. Viime viikonloppuna tanssiin kesän toisia häitä ja tässä vähän pohdintoja niiden jälkeen.

1. Morsiamen kaunein koristus on onnellinen hymy. Nykyään tuntuu, että jokaisen avioliiton satamaan aikovan pitää ennen suurta päivää laihduttaa, käydä suihkurusketuksessa, valkaista hampaat, lisätä karvaa päähän ja ripsiin sekä käydä meikkaajalla ja kampaajalla (manikyristillä, pedikyristillä, mitä näitä nyt vielä on), että näyttää täydelliseltä. Mutta todellisuudessa joskus yksinkertainen polvipituinen mekko, kaunis kukkaseppele päässä ja maailman onnellisin hymy huulilla vakuuttaa niin paljon enemmän kuin kaikki krumeluuri. Lisäksi morsian tanssahteli niin kevyesti lyhyessä helmassaan, että minäkin päätin, ettei minulle tule laahusta.


2. Talkoilla saa paljon aikaiseksi. Monet vieraat tulivat juhlapaikalle jo perjantaina (oli yöpymismahdollisuus) ja olivat auttamassa järjestelyissä. Varmasti jokaiselle apuna olleelle jäi tunne, että on edes hieman saanut omalta osaltaan olla auttamassa tekemässä hääparille ihanaa päivää. Sellainen saa häät tuntumaan jotenkin henkilökohtaisemmilta. 

3. Hääparin istui läheisimpiensä kanssa yhteisessä, eikä omassa pöydässä. Lisäksi pöytään oli jätetty pari paikkaa tyhjäksi, että vieraat saattoivat käydä helposti piipahtamassa ja vaihtamassa kuulumisia hääparin kanssa. Tästä ideasta pidin paljon!

4. Yksinkertaisista neilikoistakin saa kauniita kukka-astelmia. 

5. Juhliin saa parhaimmillaan uskomatonta yhteisöllisyyttä, kun ne tavallaan kestävät koko viikonlopun. Jos vieraat saapuvat jo perjantaina ja lähtevät vasta sunnuntaina, kestää häähumu pidempään ja tärkeiden ihmisten kanssa saa viettää enemmän aikaa. Näiden häiden jälkeen vitsailimme, että olimme olleet "hääleirillä", fiilis oli nimittäin kuin leirin loputtua. Haikeus siitä, että se yhteisöllisyys ja leiri ovat ohi.

6. Kahvikonjakit kannattaa napata kahvin jälkeen talteen, jos ei halua, että vieraat nauttivat niitä enemmänkin.
7. Viinin tarjoilu karahveissa on ehkä viehättävämpi kuin hanapakkaukset sivupöydillä.

8. Häät voi järjestää ilman hullua stressiä - ainakin jos sinulla sattuu olemaan tehokas kaaso. Tällainen tunne jäi ainakin näistä häistä. Hääpari ei vaikuttanut kertaakaan stressaantuneelta ja asiat vain tuntuivat hoituvan. Mutta kaaso oli auttanut todella paljon suunnittelussa ja huolehti, että asiat tapahtuvat. Itse en kyllä haluaisi jättää näin paljon oman kaasoni vastuulle. Ehkä hääpäivänä sitten, mutta en ennen sitä.

9. Vihkimisen aikana kuvauskielto. Kuvia otti ainoastaan valokuvaaja. Ensin vähän murmutin tästä, koska olisi ollut mukava napata kuva tai pari vihkimisestä. Mutta kyllähän se oikeasti on hääparille mukavampi, kun vieraat eivät pompi paikoiltaan kuvaamaan, vaan vastuu on hallitusti yhdellä kuvaajalla.  

Kaiken kaikkiaan oli todella ihana hääviikonloppu. Tuntui etuoikeutetulta olla mukana jakamassa hääparin tärkeää päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti