maanantai 31. elokuuta 2015

Kuvaaja ja somettomat häät

Alunperin ajattelimme mieheni kanssa, että pyydämme jotain vieraistamme kuvaamaan häät. Kuitenkin kierrettyämme kesän häitä ja nähtyämme erilasia kuvauskäytäntöjä, hahmottui omamme. Emme halua somehäitä. Emme halua myöskään, että vieraamme vihkmisen aikana hyppivät penkeistään kuvaamaan meitä. Haluamme rauhoittaa vihkimisen itseasiaa varten. Emme myöskään halua häistämme mitään hästäg-juhlia, jossa vieraat naputtavat jatkuvasti kuvia sosiaaliseen mediaan. 

Tietenkin hästägillä saisi varmasti hauskoja kuvia meillekin muistoksi, mutta tämä ei vain tunnu meiltä. En oikeastaan halua, että minusta laitetaan hääpäivänä kuvia mediaan ilman lupaa. Julkaisen kylla itse esimerkiksi facebookissa kuvia, mutta siinä on se ero, että minä olen voinut päättää, minkä kuvan laitan ja minne. Eräissä häissä tänä kesänä morsian ja hänen isänsä olivat päätyneet heti vihkimisen aikana sosiaalisen median kuvavirtaan, enkä usko, että kukaan oli kysynyt kummaltakaan lupaa kuvan julkaisemiseen.


Haluamme häistämme kuvia, mutta emme halua velvoittaa ketään vieraista siihen. Oikeastaan olimmekin puhuneet tästä jo erään tuttavamme kanssa viime talvena. Hän kertoi harrastavansa kuvasta ja heti olin kärppänä kysymässä, että miltä kuulostaisi mahdollinen kuvauskeikka 2016. Tuollon hän kertoi kuvanneensa aiemmin häitä ja lupasi laitella kuvia näistä häistä, että voimme katsoa, millaisia kuvia hän ottaa. Asia kuitenkin unohtui sitten aivan kokonaan, kunnes tuossa kuukausi sitten tämä tuttu laittoi viestiä, että tästähän oli talvella puhetta, että jos vielä kiinnostaa, hän voisi laittaa kuvia. 


Kuvat tulivat ja pidin niistä, lisäksi hän lupasi, että tietenkin saamme esittää toiveita kuvien tyylin suhteen. Hänen taksansa oli erittäin kohtuullinen, sillä hän on tietenkin harrastelija, eikä mikään ammattilainen. Tämä tuntui meistä todella hyvältä ratkaisulta. Kuvaaja on meille molemmille tuttu, joka on mukava, mutta ei mikään niin hyvä kaveri, että olisi edes odottanut kutsua häihimme. Meidän ei tarvitse nakittaa ketään läheistämme kuvaajaksi ja voimme laittaa infokirjeeseen, että vihkimisen aikana kuvia ottaa ainoastaan kuvaaja. Ja että ylipäätään meillä on kuvaaja koko päivän menossa mukanan (sovimme, että hän ottaa potretit ja kuvaa vihkmisestä häävalssiin saakka koko päivän) ja nämä kuvat voimme jakaa vieraille häiden jälkeen. 

Nyt sitten vain pinterestiin hääkuva -kansiota luomaan, että voin esitellä kuvaajallemme ennen häitä, minkätyylisistä kuvista haikailen!

Nyt meillä on siis jo kirkko, juhlapaikka ja kuvaaja. Tästä se lähtee.

8 kommenttia:

 1. Meillä oli ihan sama systeemi kuvaajan kanssa ja mielestäni saimme tosi onnistuineita ja ihania kuvia elämämme tärkeimmästä päivästä :) Ja edullinen hintakaan ei varsinaisesti haitannut..

  Kati/ http://tahdontahdon.vuodatus.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä tämä tapa on toiminut ja olette tyytyväisiä siihen :)

   Poista
 2. Meillä oli kanssa selvää, että ulkopuolinen kuvaaja tulee, ettei tarvitse kenenkään häävieraista ottaa asiaa vastuulleen :) Kuullostaa todella hyvältä, että saitte tutun kuvaamaan edullisempaan hintaan, kieltämättä vähän hirvittää minkälaisen summan omasta ammattikuvaajasta maksamme... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ammattikuvaaja on aina ammattikuvaaja :) uskon, että olette varmasti tyytyväisiä kuviin. Ja jos ette ole, niin ammattilaiselle on helpompi reklamoida kuin tutulle. Mutta tuskin valokuvaajat voisivat tehdä alan töitä, jos eivät jättäisi jälkeensä tyytyväisiä asiakkaita!

   Meillä on siis vaara, että kuvat ei täysin miellytä tyylillisesti eikä tietenkään ole ammattilaistasoa, mutta meillä hinta painaa vaakakupissa enemmän :D

   Poista
 3. Tuo kuvaajalle suunnattu Pinterest-kansio on todella hyvä, jotta hääpari ja kuvaaja pääsevät samalle sivulle kuvauksen suhteen. Kannattaa vielä tehdä erillinen lista asioista, joista ehdottomasti haluatte päivän aikana kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin :) olen myös alkanut kerätä ideoita, millaisia potretteja haluaisin, etteivät ne ole vain jähmeää pönötystä ja typerää virnuilua :D lista pitää myös muistaa tehdä, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Moi! (: Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin. Lue lisää täältä http://weddingemilia.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-loyda-uusia-blogeja.html

  VastaaPoista