sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Lyhtyjä

Minulla on tarve keksiä jo olemissa olevista jutuista, miten niitä voisi mahdollisesti hyödyntää häissä ja tunnelman luojina. Kävin pitkästä aikaa takapihalla (joka on vielä lumen valtaamana) ja huomasin meidän lyhdyt. Niin, lyhtyjä! Tottakai! Me hankimme siis nyt talvella pari myrskylyhtyä pihaan tunnelmallista valoa tuomaan. Myrskylyhtyjä voisi ehdottomasti hyödyntää myös häissä. 


Minä haluaisin erityisesti ripustaa ne puiden oksille, jos se vain on mitenkään mahdollista. Toisaalta myös jokin lyhtyasetelmanurkka voisi olla kiva (useampia lyhtyjä yhdessä rykelmässä) tai sitten sinne tänne ripoteltuna fiilistä luomaan. Meillä on nytkin talvella roikkunut puun oksasta lyhty. Tuo punainen sävy ei ole ihan lempparini, mutta jostain sen olen silti joskus edullisesti ostanut. Sisällä meillä on lisäksi iso valkoinen lyhty, joka on siis kokonsa puolesta paljon näyttävämpi. 


Talvisin rakastan laittaa lyhtyihin tulet. Joten jos sattuisin häiden varjolla hankkimaan pari lisää, niin niille todella olisi käyttöä, eivätkä ne vain jäisi nurkkaan pölyttymään. Sekin on minulle jotenkin todella tärkeä, en halua että häiden takia hankimme valtavasti vaikka sun mitä, mille ei ole enää jatkossa mitään käyttöä. En tarkoita, että kaiken pitää olla jatkohyödynnettävissä, mutta edes osan. En myöskään haluaisi tuottaa kovin suurta turhaa jätevuorta. 


Mutta siis tällaisia pohdintoja. Pitää varmaan pinterestistä selailla lyhtyjuttuja inspiraatioksi. ;) Ja pitäisiköhän minun harkita tuon punaisen lyhdyn maalaamista? Minulla jopa taitaisi olla jemmassa hopea spray, jolla sen saisi näppärästi ja nopeasti muuntautumaan omaa silmää miellyttävämmäksi.

2 kommenttia:

  1. Lyhdyillä saa kivasti tuotua tunnelmaa ja ne ovat usein myös näyttäviä. Sopii ehdottamasti somistukseen niin talvihäihin kuin myöhäiseen hämärtyvään kesäiltaankin :) Puun oksilla / kulkukäytäviä ja oleskelualuieita kehystämään, mutta näin joskus kattauskuvan, jossa oli laitettu lyhtyjä pöytiin, näytti sekin ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jotain sen tapaista ajattelinkin, vaikka en oikein osannut pukea sanoiksi :) pöydillekin olisi kiva laittaa, mutta usein pöydät ovat sen verran kapeita, että mahtaisiko kattauksesta tulla liian ahdas. Mutta sen tietää sitten kun päätetään juhlapaikka :)

      Poista