tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hyvät ja huonot uutiset

No niin, nyt ollaan saatu hääsuunnitelmia eteenpäin  - tavallaan. Tämä on vähän tällainen "hyvät ja huonot uutiset". Eli hyvä uutinen on se, että löydettiin aivan huikea hääpaikka!! Huono uutinen on, että sen varauksen voi vahvistaa vasta ensi syksynä loka-marraskuussa.
 
Paikan omistaja ei mainosta itseään missään ja mekin olimme vain kuulleet juttuja, että koko paikassa voidaan pitää juhlia. Hän valikoi tarkasti asiakkaansa ja meidätkin tentattiin aika huolella läpi, kun saavuimme tilaa katsomaan. Eli vähän nurinkurinen tilanne sinänsä, että me kyllä jonkin verran tenttasimme tilasta ja kuluista, mutta vielä enemmän meitä syynättiin. Ymmärrän kyllä sinänsä, sillä tila on historiallisesti arvokas.
 
Loppujen lopuksi omistaja lupasi, että voimme pitää häämme siellä 99% varmuudelle, sillä hän ei muista, että hänellä olisi mitään menoa ainakaan alustavasti siihen ajankohtaan. Koska henkilöhän ei pyöritä bisnestä päätoimisena elinkeinonaan, vaan se on ainoastaan harrastus. Hänen ei ole pakko vuokrata sitä kenenkään käyttöön.
 
Minusta tuntui, että hän lopulta lämpeni meille aika mukavasti ja onhan tuo 99% todennäköisyys ihan hyvä. Mutta koska varmistuksen saa vasta puolen vuoden päästä, niin kyllähän tässä vähän pelataan upporikasta ja rutiköyhää. Tila on kuitenkin niin uniikki ja täyttää erityisesti sulhasen toiveet, että pakkohan se on saada. Tila on siis ehkä nimenomaan enemmän sulhasen intresseihin istuva, mutta minäkin ihastuin ulkosivuun, piha on kesällä varmasti upea ja yleisilme seinien kanssa on vaalea. Niin ja tila on avara. Joten kaiken kaikkiaan hyvä kombo. Lisäksi tuo tila ei ole sen kalliimpi kuin oikeastaan moni muukaan ja kuitenkin se on sellainen, mitä ei muualta ihan tuosta noin vain löydy!
 
Tilanne myös muuttuu niin, että taidamme kuitenkin pitää lopulta kaikille läheisillemme yhdet häät. Sulhokin lopulta tuumasi, että se taitaa kuitenkin olla mukavampi niin. Ei meille edelleenkään tule valtavat häät, vaan pysymme alle 50 hengessä. Näillä näkymin kutsuja lähtee 46 hengelle ja vaikka tietenkin toivoisimme, että kaikki pääsisivät paikalle, niin todennäköisesti näin ei ole. Varsinkin, kun lähes kaikki vieraat ovat pitkästä matkasta tulevia.
 
Että tällaista tänne häärintamalle. Nyt varmaan pitää sulatella koko tätä mylläkkä ähkyä tovi. Jos näille häille nyt kuitenkin oltaisiin saatu jonkinlaiset raamit - tosin varmistetusti sitten syksyllä...

4 kommenttia:

  1. Kylläpä olette onnistuneet aarteen löytämään. Itsekin kyllä varmaan riskeeraisin ja varaisin tällaisen paikan. Lopullista varausta siis odotellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua viehättää ajatus, että vieraille ei pitäisi tulla takaumia muista häistä samassa tilassa, kun niitä pidetään sen verran vähän. Ja se historian lehtien havina!!

      Poista
  2. Meillä on vähän samanlainen tilanne. Tila on varattuna, mutta ihan varmaa vahvistusta pitää odotella syksyyn. Päätettiin kuitenkin luottaa siihen, että meidän hääpäivä on näillä puheilla ok ja muutoksia ei tule :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon meidän molempien puolesta, että kaikki menee kuin elokuvissa! :)

      Poista