sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Take me to church

Meille kirkkovihkiminen oli itsestäänselvä ratkaisu, josta ei oikeastaan keskusteltu sen kummemmin. Se oli ja on automaatio. Monethan tekevät esimerkiksi niin, että käyvät siviilivihkimisessä ennen juhlia ja saavat sitte juhlapäivänä kirkollisen siunauksen avioliitolleen. Tämäkään ei ole hassumpi vaihtoehto (tällaisissakin häissä olen ollut) ja sopii varmasti monille, mutta me haluamme, että meidät vihitään avioliittoon nimenomaan juuri siinä hetkessä, kun papin edessä seisomme.

Haluamme kirkkohäät. Emme sen traditioarvon takia tai koska "niin kuuluu tehdä", vaan koska se sopii meidän arvoihimme ja siihen, mitä pidämme tärkeänä. En sano, että olemme mitään "himo uskiksia", mutta sanon, että meidät on kasvatettu melko kristillisin arvoin. Minulla on monen vuoden ura isosena takana ja kyllä siellä kirkossa tulee silloin tällöin käytyä.

Hääkirkkoomme minulla ei ole minkäänlaista tunnesidettä, mutta joistain asioista täytyy joustaa hääpäivän sujumisen kannalta. Meillähän on varaus myös toiseen kirkkoon siltä varalta, että meidän 99% todennäköisyyden hääpaikka  ei pidäkään ja joudumme suunnittelemaan juhlapaikan ja sijainnin uudelleen. 


Tällä hetkellä ykkösvarauksemme on Kuusjärven kirkkoon. En ole koskaan käynyt siellä, mutta toivottavasti ensi kesänä ehtisin käydä katsomassa, millaisesta kirkosta on kyse. Ylipäätään olen kyllä lääpälläni puukirkkoihin ja olen kuullut, että tuo on viehättävä.

Kuusjärven kirkko sijaitsee järkevän matkan päässä juhlapaikastamme. Vieraamme tulevat ympäri Suomen, joten sillä ei ole niin suurta väliä, missä häät lopulta vietämme - he joutuvat joka tapauksessa tekemään järjestelyjä kulkemisen ja majoittumisen suhteen. Emme halunneet, että hääpäivästä kuluu niin iso osa pelkästään kirkon ja juhlapaikan välin kulkemiseen ja sen vuoksi teimme varauksen tähän kirkkoon. Ja ei hätää, heti kun juhlapaikka varmistuu, niin perun kyllä alustavan varauksemmet toiseen kirkkoon. Varaus myös raukeaa itsestään, jos emme vahvista sitä puoli vuotta ennen häitä.

Tänään tuli ensimmäisen kerran sellainen tunne, että seuraava vuosi tulee kulumaan aivan uskottoman nopeasti. Että vaikka nyt mietin häihin olevan vielä ruhtinaalisesti aikaa ja eihän tässä mikään kiire tule, niiin... 

4 kommenttia:

  1. Mielettömän ihana ja kaunis kirkko. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) En malta odottaa, että pääsen tutustumaan siihen livenä.

      Poista
  2. Kaunis kirkko! :) Meille oli myös kirkkovihkiminen itsestäänselvyys, tai lähinnä minulle. Olisin kyllä joutunut kovan paikan eteen jos sulhanen ei kuuluisi kirkkoon, onneksi kuuluu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole mitään siviilivihkimistä vastaan ja olen ollut sellaisessa vieraanakin, mutta mielestäni tärkeintä on, että vihkimismuoto kuvastaa aviotuvaa paria. :) Kiva, että teilläkään ei ole mennyt käden väännöksi! :D

      Poista