sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kauttauskokeiluja

Minulle on vihdoin kirkastunut visio siitä, millaisen kattauksen haluaisin meille. Nyt viikonloppuna ehdin myös kokeilla, miltä suunnitelmat voisivat näyttää myös todellisuudessa. Tietenkin tämä oli vain tällainen betaversion kokeilu, sillä pöytäliinan virkaa toimitti ruttuinen lakana ja kanervien tilalla oli tulppaaneja. Maljakotkin olivat nyt mitä sattuu, mutta kuitenkin tällä kokeilulla sain vahvistusta sille, että suunta on oikea!



Olen alkanut kierrellä kirppareita ja etsiä erilaisia kirkkaita tuikkukippoja. Haluan sotkea erilaisia kippoja kattaukseen, ettei siitä tule liian jäykkä, vaan hieman boheemi. Kirppiseltä onkin löytynyt mukavasti erilaisia! Mies tosin totesi, että yhdet näistä ovat hänen mielestään pieniä juomalaseja, joita heilläkin on ollut joskus kotona, mutta itse olen sitä mieltä, että aivan sama. Jos ne on myyty minulle tuikkukippoina, niin käytän niitä tuikkikoppoina. Tuikkukippoja alkaakin olla kivasti, pitäisi ihan laskea, montako niitä on. Yhteensä olen käyttänyt näihin nyt n. 10 euroa ja niitä on varmasti 20-30kpl, eli suunnilleen parikymmentä senttiä on jäänyt hintaa yhdelle kipolle. Kastehelmiä löytyi jo valmiiksi kotoa muutama. Nämä saatan haluta meidän omaan pöytäämme. ;)


Kipot tulevat siis limittäin ja lomittain, niin että välissä on myös korkeita valkoisia pöytäkynttilöitä kirkkaalla lasisella alustalla. Väliin tulee maljakot, joissa on kanervia. Paikkakortit ovat valkoiset kultaisella yksityiskohdalla ja mustalla tekstillä (tekstittömät versiot tässä) ja pöytänumerot tulevat olemaan kultaiset (idea on jo!),


Tuntuu hyvältä tietää, että tässä kohdi minulla alkaa jo olla selkeät sävelet. Kun keväällä pääsen jälleen käymään juhlapaikalla, tarkistan, että pöytien syvyys riittää tällä kattaukselle ja lasken, paljonko tarvitsen suunnilleen isoja kynttilöitä. Sen jälkeen on helppo arvioida tuikkukippojen määrä ja voinkin tehdä kynttilähankinnat valmiiksi. Minulla oli alunperin ajatuksena laittaa maljakoiksi isoja lasipurkkeja, mutta luulen, että ne ovat liian isoja. Pitää katsella jotain pienempää vaihtoehtoa. Miltä tämä kokonaisuus teidän mielestänne vaikuttaa?

Ps. Voihan harmaus, kun ei edes keskellä päivää saa otettua valoisia kuvia!

6 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen kokonaisuus! :)

    VastaaPoista
  2. Minustakin näyttää ihanan raikkaalta ja mä tykkään tosi paljon tosta eriparisuudesta! Voikun itsellä olisi jo näin selkeät suunnitelmat kattauksen suhteen. Mä en tiedä viellä yhtään mitä meille tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä! :) Minä pistin pinterestin laulamaan saadakseni ideoita. Sitten yhdistelin mieluisimmat jutut ;) suosittelen kokeilemaan, jos toimis sinullakin!

      Poista
  3. Hieno, simppeli kattaus, missä ei ole mitään turhaa (: Meidän kattauksessa päädyttiin luopumaan pöytien "centerpieceistä" eli paperinarupalloista sillä muuten pöytiin ei olisi mahtunut mitään kunnolla. Yksinkertaisuus on kaunista ja toimii. Ja omaa koekattausta tuli kanssa testattua ryppyisillä lakanoilla. Vauvan sellaisilla vieläpä :D Mutta hyvin sai kokonaiskuvan niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä juuri, kun pöydän kuvittelee aina isommaksi, kuin se todellisuudessa on ja mitä kattaukseen todella mahtuu. Muistelisin, että juhlapaikkamme pöydät ovat aika kapeita, joten saa nähdä!

      Ja lakana tai pöytäliina, mitä näitä nyt. Kun vain sai pöydän valkoiseksi :D

      Poista