maanantai 15. helmikuuta 2016

Led-kokeiluja

Kuten tuossa taannoin totesin: aion laittaa kirkkoon ledkynttilät lyhtyihin. Näin toimiessani toivon, että kirkon puolesta lyhdyt eivät olisi mikään ongelma. Minun ongelmani sen sijaan on, kun yritän etsiä ledkynttilöitä, jotka eivät olisi kovin kalliit ja jotka kuitenkin näyttäisivät edes melko kivoilta.

Tässä nyt pari kokeilua näihin liittyen. 


Tosin harhaanjohtavasti tämä ensimmäinen kokeilu on ledtuikku, sillä löysin tämän Tigerista ensin. Totesin, että nämä ovat niin feikin näköiset, että eivät kyllä tule meillä käyttöön. Ei meillä muutenkaan ollut ajatuksena laittaa ledtuikkuja, mutta halusin kuitenkin kokeilla, kun neljä tuikku maksoivat vain 3 euroa yhteensä. Sillä jos nämä olisivat olleet kivat, olisi niitä voinut harkita. Ei olisi tarivnnut kenenkään vaihtaa loppuun palanutta tuikkua kesken juhlan.Sen sijaan Tigerista toisella kerralla löytämäni ledkynttilä taitaa mennä jatkoon. Liekki ikään kuin "elää" väpättämällä hieman, mikä tekee valosta hieman aidomman oloisen. Tosin sitä ei kannata jäädä tuijottamaan, jos on taipumusta migreeniin. Yksi kynttilä maksoi muistaakseni 3 euroa, mutta siihen pitää olla erikseen patteri (muistaakseni AAA). Vähän irvistyttää, että jos näitä tarvitsee kymmenen, niin sinne humahtaa huomaamatta 30 euroa. Mutta toisaalta, jos ostaisin aidot kynttilät, niin ne maksaisivat aikalailla saman verran. 

Uskon, että vähän enemmän satsaamalla saisi vieläkin paremmat ledkynttilät, mutta en taida olla täsäs kohdin valmis satsaamaan kovinkaan paljon enempää. Tietenkin jos kohtuu hinnalla löytyy myös muiden firmojen kynttilöitä, niin saatan hyvinkin kokeilla. Kyllähän näistä testikynttilöistäkin jo kertyy puro, jolla huomaamatta saan tarvittavan kynttilämäärän kasaan. Eikä se tunnu niin pahalta kukkarossa.

2 kommenttia:

  1. Ledit onneksi kuluttavat niin vähän energiaa, että kynttilät paristoineen jäävät häiden jälkeen jatkokäyttöön tai myytäväksi, toisin kuin aidot kynttilät :) Kannattaa muuten vielä käydä kurkkimassa markettien jouluvalohyllyjä kynttilöiden varalta: monessa paikassa niitä ei vielä tammikuussa ollut alennettu (toisin kuin jouluvaloja), joten uskoisin niiden päätyvän alelaariin kevään aikana. Me löydettiin muutama viikko sitten Minimanista tuikkujen ja noiden isojen pöytäkynttilöiden "välimuotoja" puoleen hintaan noin 4e/6kpl ja niissä oli paristotkin mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että kynttilät jäävät kyllä jatkokäyttöön :) omaan tarpeeseen niitä voi olla vähän liikaa. Pitää käydä kurkkimassa! Kiitos vinkistä :) harmi kun meillä ei ole minimania.

      Poista