lauantai 20. helmikuuta 2016

Please don´t stop the music

Me olemme ehkä siinä mielessä outoja lintuja häidemme suhteen, että meillä ei ole tulossa bändiä, DJ:tä, trubaduuria tai duo esiintymään häihimme. Me aiomme luottaa musiikin suhteen soittolistoihin. Tietenkin on mahdollista, että joku vieraista intoutuu esiintymään ja soittamaan jotain, mutta tämän varaan en ole laskemassa mitään.

Suurin syy livemusiikin puutteeseen on budjetti. Me emme halua käyttää yhteen päivään tolkuttomasti rahaa ja tämä on se kohta, missä säästämme. Uskon, että elävä musiikki loisi häihin omanlaisensa tunnelman, mutta jos me itse emme koe sitä niin merkittäväksi asiaksi, niin sitten se ei meidän häissä sitä ole. Odotan kyllä innolla jo läheiseni häitä meidän häidemme jälkeen, sillä siellä on luvassa livemusaa! Ja se sopii hänen tyyliinsä kuin nenä päähän.

kuva
Mutta tämän kilometrialustuksen jälkeen mennäänkin siihen aiheeseen: soittolistat. Olen alkanut kokoamaan soittolistoja hääpäivää varten ja tullut siihen tulokseen, että niitä pitää olla ainakin neljä erilaista. 

1. Ruokailun ajaksi instrumentaalista musiikkia. Tähän mennessä olen löytänyt paljon ihania piano, panhuilu ja kitara covereita.

2. Rennommalle oleskelulle ihania herkkiä biisejä sanojen kera. Ei kuitenkaan mitään voimakasta tai liian vahvaa, vaan sellaista sopivaa pumpulista lällynläätä. Muuten biisivalinnat eivät välttämättä liity mitenkään rakkauteen. Kyse on sopivasta tunnelmasta kappaleessa, joka luo sopivaa tunnelmaa meidän ympärillemme.

3. Ehkä muutamia valsseja, että saadaan hetki pyörähdellä arvookkaasti tanssilattialla

4. Loppuillaksi biisit, jotka saavat lantiot liikkeelle ja hymyt huulille sekä menojalan vipattamaan.

kuva
Ja voin kertoa, että kyllä näihinkin saa ihan kiitettävästi uppoamaan aikaa! Sen vuoksi koenkin, että on hyvä aloittaa jo nyt ja saada "pohja" valmiiksi. Sen jälkeen on helppo käydä lisäilemässä vielä mieleen tulevia yksittäisiä biisejä, sen sijaan, että tarvitsisi hääviikolla alkaa vaivata päätään muistelemalla kaikkia kivoja biisejä. Aion myös tarvittaessa kirjoittaa mihin tahansa lapun kulmaan hyviä biisejä ylös ja käydä lisäämässä ne myöhemmin listalle.

Minulla musiikki toimii kunnon aikakoneena, joka heittää minut hetkessä johonkin menneisyyden muistoon. Sen vuoksi häissämme tulee ehdottomasti olemaan musiikkia. Jonkun biisin aion ottaa sellaiseksi "tehokeinobiisiksi", jolla voin palata häämuistoihimme vuosiakin myöhemmin. Eli siis teemabiisi, joka soi päivän aikana useamman kerran. Vielä kun keksin, mikä se olisi.

Millaisia musiikkivalintoja teillä on häissänne? 

2 kommenttia:

  1. Ihan samasta aiheesta oli minullakin tuolla seuraava postaus odottamassa :D Hyvä pointti tuo, että ruokailun ajaksi pitäisi olla myös tietenkin oma soittolista! Tässä taas huomaa, että välillä ei ajattele kauhean pitkälle :D Meillä on siis tällä hetkellä hääsoittolista 1 ja 2, toisessa nopeampaa tanssimusiikkia ja toisessa rauhallisempaa fiilistelymusaa. Meille tulee bändi, joka soittaa valssit yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, selvästi samat asiat mielessä suunnittelussa tällä hetkellä. :D Joo, monesti huomaa, miten jokin ihan selvä asia ei ole käynyt mielessäkään. Sen takia minulla onkin vihkonen, johon pistän kaikki ideat, kun ne tulevat mieleen. Sieltä on hyvä sitten palautella mieliin, kun on enemmän aikaa. :)

      Poista