perjantai 6. helmikuuta 2015

Familymembers only

Miten määritellään perhe? Se varmaan tulee hieman tuottamaan harmaita hiuksia tässä suunnittelussa. Kutsumme siis vain perheenjäsenet kirkkoon todistamaan vihkimistä ja vietämme muutenkin sen "virallisen" hääpäivän heidän kanssaan.

Ongelmana on se, että miehelläni on hyvin tiivis suku ja vietämme hänen sukunsa kanssa paljon aikaa. Toki, ei läheskään kaikkien kanssa, vaan muutamien. Tietenkin teemme itse sen päätöksen, ketä häihimme kutsumme, mutta tässä kohdin käsite perhe saattaa olla hieman liukuva. Varsinkin, kun pidän mieheni suvusta todella paljon ja haluaisin näiden ihmisten olevan paikalla hääpäivänämme.



Minun perheeni taas on ongelmallisempi. Vanhempani erosivat jokunen vuosi sitten ja nyt heillä on uudet kumppaninsa. Olen tehnyt ehdottoman päätöksen, että näitä kumppaneita en halua paikalle. En koe heidän kuuluvan millään tavalla perheeseeni, vaikka he vanhempieni perhettä nykyään ovatkin. Minulla ja miehelläni on myös sisaruksia ja heillä omat puoliskonsa, jotka tietenkin kutsutaan.

Sen lisäksi minulla on yhdet isovanhemmat, jotka aion kutsua. Tosin he asuvat aivan toisella puolella Suomea, joten en tiedä, pääsevätkö he tulemaan. Lisäksi harkitsen kutsuvani myös tätini perheineen. Hekin asuvat toisella puolella Suomea, joten voi olla, että hekään eivät pääse tulemaan. Tästä maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta näemme monta kertaa vuodessa.

Kaiken kaikkiaan jos lasketaan mieheni ydinperhe, hänen isovanhempansa ja muutama vanhemman sisarus, sekä minun läheiseni, niin meitä olisi yhteensä se 25 henkeä kasassa. Perhepiiri ja 25 henkeä. Jep. Ja se fakta, että joutuu varmasti sitten selittämään kaikille muille tädeille, sedille ja enoille, miksi heitä ei ole kutsuttu. 


Mutta oikeasti olen ottanut jo lähinnä sen asenteen, että se on voi voi, jos joku harmistuu. Omista tädeistä, sedistä ja enoista voin todeta, että pidän yhteyttä säännöllisesti ainoastaan yhteen toiseen tätiin koko armeijasta. Ja jotenkin toivon hänen ymmärtävän. Mutta muiden kohdalla, jos he ottaisivat yhteyttä ja kysyisivät, miksi en ole kutsunut, niin sekin olisi enemmän yhteydenottoja kuin viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä.

Ystävien reaktioista en osaa sanoa yhtään mitään. Toivon heidän kuitenkin ymmärtävän, että tämä on meidän ratkaisumme ja heille pidetään kuitenkin ihan omat juhlat. Toki ymmärrän senkin, että joku ystävistäni saattaa harmistua, että eivät saa kutsua kirkkoon. Mutta jos pyytää yhden tai kaksi, niin huomaa taas, miten hankala mitään linjavetoja on tehdä. Joten familymembers only.

2 kommenttia:

  1. Turha liikaa stressata sillä, mitä ihmiset ovat mieltä. Se on teidän päivänne ja teillä on oikeus kutsua ja olla kutsumatta paikalle ketkä haluatte. :) Me menimme maistraatissa naimisiin ennen hääjuhlapäiväämme ja kutsuimme sinne vain kummankin parhaan ystävän todistajiksi. Noo, kyllähän siitä sitten saimme kuulla, että miksei vanhempia tms. ole kutsuttu paikalle, mutta kun selvitimme kuinka vierasmäärä olisi äkkiä karannut käsistä, jos olisimme kutsuneet toisen vanhemmat, sitten toisenkin olisi pitänyt kutsua... Kaikki ymmärsivät kyllä ja me saimme nauttia juuri sellaisesta päivästä, millaisen itse halusimme. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän luoda tästä ajatuksesta mantran itselleni. Meille sellaiset häät kuin me haluamme! Olen vain pohjimmiltani niin kiltti, että en halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Mutta häiden suhteen en jousta, vaikka kuka sanoisi mitä. :) Mukava kuulla, että teidän läheisenne ymmärsivät kantanne!

      Poista