keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Sekalaista pohdintaan ruuasta ja vieraista

Meillä käytiin tuossa taannoin keskustelua, mitä laittaisimme tarjolle puutarhahäihimme. Ennen kuin ehdin kunnolla henkeä vetää, mies alkoi puhua nakeista ja lihapullista. Minä oikeastaan melkein suutuin ja aloin itkeä. Kysyin, kiusaako hän minua tahallaan? Vastaus oli, että ei hän kiusaa. Joku sisäinen bridezillani heräsi siinä taistossa ja ilmoitin, että minä EN halua tarjota häissäni viereille lihapullia ja nakkeja, enkä perunasalaattia. Lisäsin viimeisen kaiken varalta. Olen huomannut, että miehellä ja hänen perheellään on joku juttu tuohon pyhään kolminaisuuteen: nakit, lihapullat ja perunasalaatti.


Mies selvästi näki, että nyt pitää tasata tilanne, tai luvassa on hysteerinen morsian. Joten hän lupasi kättä päälle iskemällä, että meille tule häihin tuota kolmikkoa. Kriisi vältetty. Sen jälkeen pystyimme melko rakentavasti keskustelemaan, mitä voisimme tarjota. Minä ehdotin tikkuihin laitettavia ruokia, jotka on helppo syödä sormilla, kuten leipäjuusto-vihreä pesto-kylmäsavulohi tikkuja ja mozzarella-basilika-tomaatti -tikkuja. Olen myös viimeaikoina tehnyt aika hyviä suolaisia kuppikakkuja, joten niitäkin olisi helppo tarjoilla. Mies kyllä huomautti, että näissä on aika näpertely, mutta minä ilmoitin, että näpertelen vaikka keskenäni. Siis minä, joka olen tähän asti sanonut, että en aio häitäni varten tehdä mitään ruokia, vaan kaikki ostetaan valmiina. Noh, tämä oli lähinnä uhkaus, jos meillä olisi ollut isommat ja perinteisemmät häät. Että minä en mitään kanakeittoa keittele kunnon emäntänä hääpäivän aamuna.

Mies ehdotti myös salaattia, mutta minusta se on vähän hanakala syödä, jos meillä ei ole tarpeeksi istumapaikkoja, enkä siis todennäköisesti tule olemaan. Ellen keksi jotain nerokasta. Picnik-huopia ainakin aion levitellä pihalle, tyynyjä ja huopia. Mutta tuoleja sinne ei kyllä saada tarpeeksi, enkä usko, että niitä niin paljon mahtuisikaan.


Puhuimme myös grillaamisesta, jotan hyvää lihaa ohuiksi siivuiksi. Tosin pitää taas miettiä, onko se liian hankala syödä? En tiedä. Tässä on vielä tällaisia käytännön ongelmia, joita pitää ratkoa. Lisäksi haluaisin leipoa kuppikakkuja makeaksi tarjolle. Ne on helppo tehdä etukäteen ja pakastaa odottamaan hääpäivää, nostaa sulamaan hyvissä ajoin ja kuorruttaa ennen juhlia. 

Jäin nyt murehtimaan tuota pöytä-tuoli -asiaa. Mietin myös, paljonko aiomme kutsua ystäviä ja kavereita juhliin? Yleensä juhliimme on tullut sellaiset 15-20 henkeä, kun läheskään kaikki kutsutut eivät ole tulleet paikalle. Mutta mietin vain, että jos kutsussa mainitaan sana "häät", niin moni voi ilmaantuakin paikalle, kun kyseessä on tietynlaiset virstapylväs juhlat, eikä vain "jotkut" bileet.

Taidan onnistua saamaan kriisejä aikaiseksi, vaikka kuvittelin, että näin pienillä juhlilla se ei ole mahdollista. :D Ja hei, ei ole tarkoitus dissata lihapullia tai nakkeja! Ne on hyviä ja söisin kyllä muiden häissä ihan tottakai, mutta omissa häissäni en! :D Tosin nyt mietin, että pitäisi ehkä tässäkin muistaa kuunnella miehen toiveita. Jos hän haluaa lihapullia, niin ehkä jään henkiin. Kunhan pöydässä on muutakin.

2 kommenttia:

  1. Tikut ovat todella hyvä idea, jos istumapaikoista saattaa olla pulaa. Ylipäätään kaikki minkä syömiseen riittää yksi käsi, on hyvä valinta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ideoida tällaista helposti syötävää ruokaa lisää. Onneksi on pinterest :D

      Poista