lauantai 7. helmikuuta 2015

Popcornbuffet

Kaikki haluavat häihinsä karkki buffetin. Minä en. Mutta jos puhutaan popcorneista, niin johan alkaa kaikki kellot kilkattaa päässäni ja silmät kiilua maanisesti: tahtoo! Rakastan poppareita. Ennen tein ne aina mikrossa, mutta onneksi ystäväni muutamia vuosia sitten vihkiytti minut kattilapopcornien salaisuuksiin. Paluuta ei enää ole.


Kyllä, olen popcorn-addikti. Yritän kyllä rajoittaa tätä piirrettä itsessäni ja kun tuossa joulun jälkeen tuli vedettyä aivan totaaliset poppariöverit, niin nyt olenkin pystynyt niistä irti jo yli kuukauden. Näköjään minussakin on joku kiintiö.

Mutta häihimme haluan tuota herkkua ehdottomasti. Ja nimenomaan iloisiin takapihahäihimme. Mikä sopisi paremmin sellaiseen rentoon meinkiin kuin popcornien rouskuttelu? Ne ovat ensinnäkin todella halpoja tehdä, ne ovat riittoisia ja niistä ei tule niin helposti paha olo kuin makeasta. 


En ole kyllä vielä varma, miten buffetin toteutan. Mutta juuri sen takia olenkin iloinen, että minulla on runsaasti aikaa pähkäillä ja pohtia tätä! Jotain mausteita ainakin voisi popcornien kylkiäiseksi hankkia. Luulen, että haluan tarjota ne isoista sammioista, vaikka tuollaiset pienet leffateatterimaiset popcornirasiatkin kyllä hieman polttelisivat.


Pitääkin alkaa katsella isoja astioita "sillä silmällä". Niitä voi hyödyntää muissakin juhlissa, eivätkä näin ollen ole turha hankinta vain yhtä päivää varten. Toivoisin voivani välttää viimeiseen asti jotain muovikulhoja, ellei niissä ole sitten joku erityinen juju. Saatanhan tietenkin myös hurahtaa muoviin.

4 kommenttia: