tiistai 10. helmikuuta 2015

Kirkko varattu!

Jes, kirkko varattu! Tämä tuntuu kunnon ensimmäiseltä etapilta matkalla kohti alttaria. Tekee tästä suunnittelusta jotenkin todellist ja konkreettista, kun se päivä on nyt oikeasti lyöty lukkoon. Saatiin seurakunnasta jo ohjeet, milloin voidaan alkaa kysellä tarkempia asioita, kuten vihkipappia ja kanttoria (= yli vuoden päästä).


Tiedän, olemme hyvissä ajoin liikenteessä, mutta se palkittiin. Saimme juuri sen kirkon, päivämäärän ja kellonajan kuin halusimmekin. Kyseessä on pieni puinen kirkko todella kauniilla paikalla. Keskustelimme myös isommasta kirkosta, jossa olemme käyneet useammin ja joka on meille tutumpi, mutta jotenkin se tuntuisi liian kolkolta korkeintaan parinkymmenen juhlavieraan kanssa. Tosin sekin on aika pieni kirkko verrattuna siihen, jossa pääsin ripille.  

Onneksi meidän seurakuntamme mahdollistaa kirkon varaamisen alustavasti jo näin aikaisin. Kirkkovaraus täytyy vain varmistaa puoli vuotta ennen vihkimistä.


Tuntuu niin hyvältä, että saimme kaiken vatvomisen jälkeen vihdoin päivän päätettyä. 6.8.2016. Ilmoittelimme ajankohdan myös perheillemme, että ei vahingossakaan voi jäädä epäselväksi tai liian lyhyttä ennakoimisaikaa. Puolitoista vuotta lienee ihan kohtuullinen? ;)

Kuvat ovat Prahassa sijaitsevasta Vituksen katedraalista, kun ei ole tähän hätään meidän vihkikirkosta kuvaa. Se on kuitenkin melkein samanlainen kuin tuo katedraali (not). :D

2 kommenttia:

  1. Pieni puinen kirkko kuulostaa tosi ihanalta! Pistä ihmeessä joskus myöhemmin kuvia, niin näkee millainen paikka on kyseessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää käydä joku päivä kuvaamassa se :) odotan, koska sinne pääsee taas sisällekin. Näin talvella sitä ei lainkaan lämmitetä eikä ovia pidetä auki.

      Poista